Chica en Flicka

CHICA EN FLICKAHet was ik weet niet hoe mooi! Spannend en supergrappig.

 

een leerlinge op de try-out

Doelgroep: 6 tot 10 jaar (ook anderstalige kinderen die Nederlands aan het leren zijn)


Elk kind voelt zich weleens 'anders', vanwege zijn afkomst of huidskleur, vanwege een stempel als ADHD of HSP, of vanwege een beperking... Ook Chica en Flicka verschillen erg van elkaar. Maar met (live)muziek en poëzie weten ze toch een brug te slaan tussen hun verschillende leefwerelden. En zo ontdekken ze dat ze meer met elkaar verbonden zijn dan ze op het eerste gezicht dachten. Conclusie: iedereen is anders, en toch hetzelfde!


In deze voorstelling komt de poëzie van Geert De Kockere tot leven. Zangeres Eva De Roovere maakte er liedjes van. 


Reactie van een leerkracht:

'Wat hebben we ervan genoten! Heel poëtisch en fragiel. Bij het zingen kregen we meer dan eens kippenvel. Dikke proficiat voor zo'n mooie, integere voorstelling!'


Spel Jorka Decroubele en Eva De Roovere

Muzikant Ruben Valle

Regie Walter Janssens

Geluidsopnames Temple of Tune

Foto's Ilse Fimmers


Deze productie kwam tot stand met steun van vzw 'de Rand', de Taalunie, Fast Forward vzw, Dreamland en de Orde van den Prince Vilvoorde.


Gratis downloads

affiche

flyer

lesmateriaal

liedje 'Buitengewoon'

Wie is wie?Eva De Roovere is zangeres. Na een opleiding klarinet, viool, piano en zang werd ze de frontvrouw van de folkrockgroep Kadril. Met het duo Eeef & Coo won Eva als eerste Belg het Leids Cabaret Festival. In 2006 kwam haar succesvolle debuutalbum als solo-artiest uit, ‘De jager’. In de jaren daarna volgden ‘Over & weer’, ‘Mijn huis’ en ‘Viert’. Eva bracht de dichtbundel ‘Positron’ uit en schreef het boek ‘Ik is perfect’. Ondertussen maakte ze ook drie Engelstalige platen: Chanticleer, Road Album en een album met The Skinny Genes, een familieproject met haar neef Wim Punk van The Wolf Banes.


Jorka Decroubele ging na haar opleiding entertainment op de Showbizzschool in Oostende toneel volgen aan de Studio Herman Teirlinck. Daar ontmoette ze Eva De Roovere. Jorka heeft diverse gastrollen gespeeld in tv-series en kortfilms. In het theater maakte ze verscheidene kinder- en jeugdvoorstellingen; ze werkte samen met Les Ballets C de la B en theatergroep Fast Forward. Jorka is erg actief als stemactrice en geluidsartiest. Ze spendeert heel wat tijd in de studio, onder andere voor reclamespots en tekenfilms. Je kent haar stem misschien als ‘Uki’ of uit ‘Mijn ridder en ik’.

Pablo Casella is een Braziliaanse muzikant die sinds 2008 in België woont. Hij speelt klassieke, elektrische en basgitaar, piano en percussie. Daarnaast is hij componist en producent, en maakt hij elektronische muziek en videokunst. Pablo werkte samen met bekende theatergezelschappen en muziekbands, o.a. Ultima Thule (‘Geschift’, ‘LOS’, ‘Saperlipopette’), Troubleyn (‘Tragedy of a Friendship’), Little Dots, Sarah Ferri, Témé Tan, Lady Linn en Grazzhoppa.


Walter Janssens specialiseerde zich jarenlang in commedia dell’arte en Balinees maskertheater. Hij maakte radiodocumentaires, regisseerde bij zijn eigen gezelschap Theaterbende Dinska Bronska en was muzikant bij Venus en De Schedelgeboorten, en tegenwoordig bij de Balkanband Djurdjevak. Walter maakte deel uit van het succesvolle cabaretduo ManManMan en van het muzikaal kindertheater Cie Vuil Konijn. Hij werkte als theaterregisseur voor o.a. Kommil Foo, Het Vernieuwd Gents Volkstoneel, Kapitein Winokio, Steven Mahieu en Karlijn Sileghem.