Kato 2.0

over     vragen     evaluatie     abonneren     steunen     partners

KATO 2.0Apart figurentheater. Gedurfd en geslaagd.

 

acteur Wim Van de Velde

Doelgroep: 10 tot 14 jaar (ideaal voor STEM-richtingen)


Kato is door een ongeluk verlamd geraakt. Ze droomt van een nieuw leven, eentje waarin ze weer kan lopen. De kracht en het doorzettingsvermogen om haar droom werkelijkheid te laten worden, vindt ze bij Zora. Die denkt met haar mee, troost haar en stimuleert haar. En dat terwijl Zora zelf niet meer is dan een hoop metaal en plastic. Of zit er toch écht leven in die robot?


De mens creëert voor zichzelf een nieuwe toekomst met de hulp van artificiële intelligentie. Hoe ver zullen we daarin kunnen gaan? ‘Kato 2.0’ is een voorstelling over volharding en enthousiasme, en over geloof in de kracht van de moderne technologie. De verbondenheid tussen Kato en Zora roept filosofische vragen op als: ‘Kunnen computers denken?’ of ‘Wat voelen robots?’ Dit is een voorstelling die razend nieuwsgierig maakt naar de nieuwe digitale wereld die vorm aan het krijgen is.


Reactie van een leerkracht:

'Kato 2.0 was een superleuke voorstelling, vol humor, maar ook met inleving en veel wetenschap. Meer van dat!'

Tekst en regie Rudy Goes

Spel Eline Kuppens (acteurs op video: Moyra Goes, Amanda Quansah, Rebecca Tanghe en Wim Van de Velde)

Foto's Ilse Fimmers


Deze productie kwam tot stand met steun van  de Vlaamse overheid (departement Economie, Wetenschap en Innovatie), Zorabots, Living Tomorrow, Het Beroepenhuis, Fyxxi, De Creatieve Stem en Ingegno.


Gratis downloads

infofiche voor scholen

affiche

flyer

lesmateriaal

Wie is wie?Eline Kuppens speelt Kato. Ze wordt bijgestaan door een Zora-robot. Eline studeerde drama aan het RITCS in Brussel. Ze is bekend van de films ‘Linkeroever’ (met Matthias Schoenaerts) en ‘Weekend aan zee’, en van tv-series als ‘David’, ‘Connie & Clyde’, ‘De bunker’ en ‘Professor T’. Eline geeft ook les in het deeltijds kunstonderwijs.

 

Zora is een 57 centimeter grote programmeerbare humanoïde robot die over allerlei sensoren beschikt. Ze kan zelfstandig lopen, zitten en liggen. Zora speelt spelletjes, heeft een engelengeduld en weet jong en oud in beweging te krijgen. In 2013 werd in het UZ Gent de eerste Zora-robot in gebruik genomen voor (kinder)revalidatie en valdetectie bij ouderen en epilepsiepatiënten. Sindsdien veroverde ze van kinderziekenhuis tot verzorgingstehuis de harten met haar interactieve therapeutische oefeningen.

 

Rudy Goes (auteur en regisseur) studeerde eerst voor onderwijzer en volgde daarna scenografie en toneel aan het Conservatorium van Antwerpen, en theaterwetenschappen aan de UIA. Op tv was hij o.a. te zien in ‘Flikken’ (VRT), ‘Zone Stad’ (VTM), ‘Familie’ (VTM),  ‘Professor T’ (VTM), ‘Aspe’ (VTM), ‘F.C. de Kampioenen’ (VRT), ‘Rox’ (Ketnet), en in enkele kortfilms. Met Morrend Volk brengt hij eigen theater- en kortfilmproducties; hij exposeert ook met video-installaties. Rudy gaf toneelles en theaterworkshops in binnen- en buitenland.

Theater van A tot Z

Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen, België

+32 (0)3 226 42 00

Op de hoogte blijven van wat we doen?

Schrijf hier in voor updates.

PRIVACYVERKLARING


We hechten belang aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees hieronder hoe we uw privacy respecteren, welke gegevens we verzamelen en hoe we daarmee omgaan.


Klik voor de privacyverklaring.


© Theater van A tot Z. All Rights Reserved.Deze website maakt gebruik van cookies, ook van derde partijen zoals Facebook en Google Analytics. Op die manier kunnen we bijhouden hoe u onze website gebruikt, bijvoorbeeld welke pagina's u bezoekt en hoelang u op elke pagina blijft. Dit stelt ons in staat om bijvoorbeeld betere advertentiecampagnes op te zetten. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren