Razen

RAZENDit bijzondere stuk moet je gezien hebben.

 

Exeunt, Engels theatermagazine

Doelgroep: 15+ en volwassenen


De 17-jarige rebelse Yonni zit niet goed in zijn vel. Terwijl in de loop van de zomervakantie alles rondom hem in chaos vervalt, trekt hij ons zijn eigen wereld in – een wereld die tijd en ruimte overstijgt. Yonni wil eigenlijk maar één ding: bij Adam zijn. We maken zijn eerste liefde mee, redden samen een gestrande walvis en voelen de vernederingen die hij ondergaat. ‘Run’ dompelt ons onder in liefde en pijn, op weg naar volwassenheid.


Reacties:


'Het was een topvoorstelling! Heel ontroerend, ontwapenend en met een gezonde dosis humor erbij.' (Joline Steenbergen, medewerker onderwijs Çavaria)


'Mijn tienerdochter en ik voelden de vlinders in onze buik en zaten met een puberale glimlach te kijken hoe Yonni zijn verliefdheid verwoordde… En ook andersom zakten we een beetje dieper in onze stoel door het verdriet dat heel de zaal voelde tegen het einde aan…'

De originele productie ‘Run’ ging in 2016 in première op het Londense VAULT-festival, waarna een tournee door het Verenigd Koninkrijk volgde. Dit is de eerste buitenlandse productie van deze monoloog, exclusief door ‘Theater van A tot Z’.


Tekst Stephen Laughton

Vertaling en regie Peter Schoenaerts

Spel Roman Van Houtven

Foto's Pablo Cepeda


Deze productie kwam tot stand met steun van Çavaria, Sensoa, JAC/CAW en Fast Forward vzw.


Gratis downloads

affiche

flyer

lesmateriaal 

Wie is wie?Roman Van Houtven (acteur-danser) vertolkt de rol van Yonni. Roman volgde zijn opleiding aan dansschool P.A.R.T.S. bij Anne Teresa De Keersmaeker. Sinds 2014 werkte hij aan projecten bij o.a. Hiatus, Bronks, Rosas en de Munt.


Peter Schoenaerts (regisseur) studeerde Taal- en Letterkunde (Nederlands en Engels) aan de KU Leuven en volgde een acteeropleiding aan de American Academy of Dramatic Arts in New York. Hij gaf les aan het Instituut voor Levende Talen in Leuven en schreef mee aan verscheidene Nederlandse taalmethodes en publicaties. Daarnaast werkte Peter als eindredacteur bij het weekblad HUMO en als expert Nederlands als vreemde taal bij de Taalunie. Tegenwoordig acteert en regisseert hij vooral, en is hij dagelijks leider van 'Theater van A tot Z'.